lördag 24 mars 2007

Överklassregeringens nya förslag

I förrgår lämnade överklassregeringen över ännu fler förslag på detta område till riksdagen. De går ut på att arbetslösa redan från första arbetslösa dagen tvingas flytta eller byta yrkesområde.

Vad som betraktas som lämpligt nytt arbete ska visserligen ske efter individuell prövning där hänsyn ska tas till den arbetslösas ålder och familjesituation. Men ändå är det en skärpning av de redan skärpta kraven på arbetslösa att snabbt skaffa nytt arbete.

Dessutom ska möjligheten för arbetslösa att få a-kasseersättning i en längre tid än 300 dagar tas bort. När de dagarna är slut ska den arbetslöse erbjudas plats i systemet jobb- och utvecklingsgarantin. Allt detta planeras träda i kraft vid halvårsskiftet.. Den borgerliga regeringen sätter de arbetslösa under hård press. Borgarnas agerande är även en beståndsdel i en hårdare tidsanda i vilken personer som i olika avseenden är svaga får det svårt att klara och hävda sig. När högern säger sig föra en jobbpolitik är det en lögn, det är inte jobbpolitik det är klasspolitik.

Ytterligare en aspekt är att trycket på arbetslösa att snabbt flytta till jobb troligen slår hårt mot de glesare befolkade delarna av landet. Ni vet skriet från vildmarken, Maud Olofsson. Hon och hennes parti Centern, hade förr parollen att hela landet ska leva, bidrar nu i regeringsställning till att föra en politik som minskar befolkningen i stora delar av landet och ökar bostadsbrist samt överhettningen i storstadsområdena. Men Maud är glad, hon var så stolt över att Fuglesang hade vart i rymden. Borgarna var så stolta att Maud fick bli rymdminister. Hon har all anledning att vara glad, för om tre år skickar vi iväg henne. Enkel biljett.

3 kommentarer:

Francisco sa...

Jag håller med dig 100%. Regeringen vill, även om de försöker att inte se det, att öka samhällets klyftor. Det kommer bara att försämra livskvaliteten för alla! Igår läste jag i GP att "forskare" säger att större klyftor i samhället ger ökad kriminalitet... stora nyheter eller bara självklara fakta!?

Mika sa...

Det verkar så att högerpartier vet redan nu att de blir inte omvalda 2010 så de försöker göra så mycket skador som möjligt under deras fyra år i regering.

Johan Dahlberg sa...

Nu väntar man bara på att dom ska lägga en proposition om att ta bort rätten att strejka eller nåt.