torsdag 8 mars 2007

Moderaterna med stödpartier bryter vallöften!

I valet lovade moderaterna att den enskildes önskan ska styra om den vill bo i ett seniorboende. Det är ett väldigt sympatiskt löfte tycker jag. Dessvärre är det om det blir som i fallet med Pelle Johansson. Tidningen Stockholm City rapporterar om hans fall. Pelle Johanssons fru är sedan flera år på ett vårdhem och Pelle Johansson känner sig inte trygg
eller lycklig i sin lägenhet. Pelle Johansson säger "Jag känner mig ensam, det finns ingen att prata med. Det är så tyst här".

Många äldre vill lämna sitt nuvarande boende och bo på boende tillsammans med andra för att kunna känna trygghet och umgås med andra äldre. Enligt egna erfarenheter från hemtjänsten kunde man då och då stöta på folk som önskade bo tillammans med andra äldre människor. Många äldre känner att de inte behandlas med värdighet, bara för att de är gamla. Det framgår av Stockholms stads äldreombudsmans årsrapport 2007. Ensamheten är en av de stora utmaningarna för samhället. Stockholm City skriver "82-årige Pelle Johansson hade kanske redan flyttat in på ett servicehus. Om det inte hade varit för alliansen. I höstas stoppade äldreborgarrådet Ewa Samuelsson, kd, ett färdigt förslag att ensamhet och otrygghet skulle kunna vara tillräckligt för en flytt".

5 kommentarer:

Johan sa...

vad jag kan se är inte "Pravda Daily" registrerat på bloggtoppen - vaffö?

Mika sa...

Du hittar pravda några positioner framför din egen blogg på bloggtoppen. Ha en trevlig kväll.

Johan sa...

uppenbarligen är jag blind (skyller på att jag haft samma glasögon i snart 4 år). tack mika :)

Anonym sa...

Byt inte! Då kanske du kommer se bättre och föra en ickeborgerlig politik mot majoriteten i Borås.

Daniel sa...

Hörru Anders. Har du några vettiga opinionssiffror inför valet i Finland?