tisdag 20 mars 2007

Surt sa räven...

Igår var duellen mellan Sahlin och Reinfeldt. Det märktes att Reinfeldt har fått ett svårt tuggmotstånd. Tidigare i helgen höll Mona Sahlin sitt linjetal. Ett verkligen inspirerande och bra tal inför framtiden. Ur ett södra älvsborgsperspektiv kunde hon i och för sig betonat ideologin ytterligare men i huvudsak bra.

Men surt sa räven... Kommentarer som ”Hon fortsatte att gulla med facket” som sydsvenska Dagbladet skriver eller ”Allra högst åkallade partiledaren facket – kamratskapet med Wanja Lundby-Wedin ska bära socialdemokratin åter till makten”, skriver Dagens Nyheter bittert besviket.

Vad trodde DN? Att Sahlin ska skapa ett nytt liberalt folkparti, i stället för det som håller på att gå under med Lars Leijonborg? Ännu mera bittert skriver DN "Mona Sahlin må tala sig varm för frihet men på välfärdsområdet är socialdemokratin fast i sin tro på det starka samhället. Den kan inte skilja på den gemensamma finansieringen, som ska göra det möjligt för alla att få vård och hjälp, och det värde som ligger i att inte bara stat och kommun står för själva vården."

Brister bandet mellan fack och parti är risken stor att socialdemokratin blir ett litet mittenparti bland andra. Med Sahlin och Lundby-Wedin verkar den risken liten. Det är naturligtvis det hotet borgerligheten känner. Surt sa räven...

Inga kommentarer: