tisdag 27 mars 2007

Dagens Metrosanning om överklassens regering!

I valet lovade den så kallade alliansen att sänka skatten för alla och att de som tjänade minst skulle även tjäna på den så kallade alliansens skattesänkningar. Nu visar det sig att alliansen eller rättare sagt maktpakten som styr Sverige gör att fattiga går back trots maktpaktens löften. Det avslöjar idag tidningen Metro.
Två tredjedelar av sänkningen av fastighetsskatten går till höginkomsttagarna. Medelinkomsttagarna får nöja sig med en fjärdedel och låginkomsttagarna med en tiondel. Det visar en genomgång av SCB:s statistik över inkomster, skatter, förmögenheter och boendeformer i olika grupper.
När Moderaterna och deras stödpartier presenterade jobbavdraget i början av året var beskedet mycket konkret. ”Det är främst låg- och medelinkomsttagare som tjänar på jobbavdraget, 30 av jobbavdragets 40 miljarder går till dem med de lägsta inkomsterna.”, skrev den moderate finansministern i en debattartikel och ett pressmeddelande. Men nästan två tredjedelar av jobbavdraget – drygt 23,6 miljarder kronor – går till den rikaste tredjedelen av befolkningen.
I högerns Sverige är klassresorna inställda!

2 kommentarer:

Sara sa...

Hej Galning!

Tänkte bara skicka en hälsning från en före detta Norra Älvsborgning som numera är en goa och glad värmlänning.

Ta hand om dig!

//Sara :)

Rikard Nielsen, borås s-studenter sa...

Bra att du visar vad moderaterna egentligen håller på med det blev ingen 1000lapp åt LO medlemmen utan 600 som äts upp av avgifter.. Fast nu idags såg jag att det skulle bli 1000 såsmåningom.. men vi får väl se om väre käre vän Rhenifeldt håller sina löftnen!

Intressant är ju också att moderaterna idag kom med förslaget att helt ta bort bort förmögenhetsskatten nästa år. Trots att de i budgeten bara sa att de skulle halvera den nästa år för att senare avskaffa den!

Det är äkta högerpolitik mer pengar åt dem rika och tvinga arbetslösa i norland flytta till stockholm för att få jobb eller ännu bättre svält arbetslösa studenter tills de arbetar för 10kr/h. :-)