lördag 24 mars 2007

Lärdomar från barndomen

När jag var liten, fick jag reda på att vem som helst kunde bli minister i svenska regeringen. Nu när jag ser Lars Leijonborg vet jag att det är sant. Det räcker väl egentligen att säga det om folkpartiet, dess ledare och deras urusla skolpolitik. Tänk er, ordningsbetyg, att stämpla elever som redan har det svårt ytterligare. Brännmärka deras panna med ett du duger inte till någonting. Det är cyniskt, elakt och dåligt.

2 kommentarer:

Mika sa...

Förstod jag rätt nu? Att de planerar att man ska få ett vitsord om hur man beter sig i skolan? Om det är så, då tycker jag inte det är katastrof. Jag hade vitsord om mitt beteende i skolan alla 9 år när jag gick i grundskolan här i Finland. Jag fick ingen trauma, ingen fick någon trauma. Det var en naturlig del av skolbetyg.

Å andra sidan tycker jag det är bra för barn själva att lära sig att man ska bete sig ordentligt. De kommer att ha allvarliga problem i samhället när de är äldre om de inte lär sig redan som barn att man kan inte göra vad som helst var och när som helst.

Johan Dahlberg sa...

Du glömde ...och typiskt borgare.