lördag 31 mars 2007

Partidistriktets kongress

Idag har partidistriktet Södra Älvsborg haft sin kongress. Över 200 ombud var närvarande och det blev riktigt trångt med alla ombud och funktionärer, distriktsstyrelse med mera i Tingsholmsgymnasiets aula.

Några saker som kan lyftas fram:

Partidistriktet är numera emot att ha djur på cirkus.

Vi avslog en motion kring acceptans mot privata arbetsförmedlingar

Människor som blivit utsatta för trafficking ska bli erbjudna uppehållstillstånd

Östros, partistyrelsen, blev förvånad över vårt partidistrikts ideologiskt korrekta hållning angående fristående skolor. Så förvånad att han hade problem med att svara på en fråga om fristående skolor. Vad ska partiet tycka i den frågan? (så var kärnan i frågan han fick) Han svarade väldigt luddigt. Kommer ihåg att han nämnde att kontakten mellan lärare och barn var vitkig.

S-studenter hade många bra och klargörande inlägg

SSU värvade 10 medlemmar till partiet

Phia Andersson blev omvald till partidistriktets ordförande under glada och spontana hurrarop

Det betonades från partidistriktets styrelse, SSU, S-studenter osv att Partidistriktet i Södra Älvsborg är ett vänsterdistrikt. Något som alla var stolta och nöjda över.

6 kommentarer:

Daniel sa...

Vi är några här nere i Lund som också är stolta över er. Stolta så att vi spricker.

Leve Socialismen!
Leve Friheten!
Leve Södra Älvsborgs socialdemokratiska partidistrikt!

Camilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elin sa...

vill för det första påpeka att ni naturligtvis är ett vänsterdistrikt, vi är ju ett vänsterparti. för det andra vill jag protestera å det bestämdaste på den smutspropaganda du framför om mästaren från lärdomens stad.

rikard Nielsen sa...

Ja alltså Anders avsikten med motion var inte att ersätta arbetsförmedlingen med privata. Tanken var att arbetsförmedlarna då de hjälper långtidsarbetslösa att hitta jobb ska kunna ha möjligheten att även kunna ta hjälp av privata förmedlingar. Detta för att hjälpa dem arbetlösa och just för att de inte skulle behöva springa runt på bemanningsföretag och privata arbetsförmedlingar såsom DS uttryckte det.

Tanken med att importera annonser från privata förmedlingar på platsbanken. Var att arbetlösa inte skulle behöva surfa runt på 10hemsidor från olika bemanningsföretag och istället kunna leta bland alla andra annonser på platsbanken.

Tanken med att låta arbetsförmedlingen anlita bemanningsföretag var att arbetsförmedlingen skulle köpa om man så vill använda det order platser för att erbjuda sysselsättning. Dessa långtidsarbetlösa skulle förmodligen inte få chansen på bemannigsföretag om inte arbetsförmedlingen gick in med finansiellt stöd.

Alla mina förslag syftar alltså inte till avskaffa AF utan att AF ska vara en sammanhållen punkt för arbetsförmedling och att de arbetlösa inte ska behöva springa runt på bemanningsföretag. Hurvida sammanhållet AF innefattar privata intiativ eller inte kan man alltid diskutera.

rikard sa...

Jo där ser du Anders som Tomas östros sa att alla sossare inte vill totalförbjuda friskolor.. :-)Jag tror att södra älvsborgs distrikt behöver tänka mer på ordet Frihet i
Leve Socialismen!
Leve Friheteb!
Leve Södra Älvsborgs socialdemokratiska partidistrikt!
Visst finns det problem med friskolor men jag tycker att ett totalförbud är väl långt. Friheten enligt södra älvsborg: :-) Först föds du! När du är 3 år för du träffa Anders på dagis han kommer att indoktrinera dig i alla socialistiska dogmer! Sen när du är 7 år för du börja en obligatorisk kommunal skola.
När du blir 16 kanske du blir fri :-)

rikard sa...

Ber om ursäkt om ironi blev för hård i inlägget ovan. Men ibland flödar den ironiska ådran på väldigt hårt :-)