tisdag 27 februari 2007

Var är ambitionen?

Ikväll har vi haft möte i miljönämnden. Överlag ett ganska konstruktivt möte men ibland blir vi lite förvånade. Som till exempel då den borgerliga majoriteten, röstar ned våra miljöförslag, trots att de tycker dem är bra. Vår reservation kommer nog se ut ungefär såhär:

Vi reserverar oss mot nämndens beslut gällande remissen för miljömål till Borås stad. Vi vänder oss mot hanteringen i beslutsförfarandet och röstningsförfarandet eftersom vi inte tyckte att det följde en god ordning. Vi ställer oss bakom kontorets förslag till yttrande såväl även majoritetsgruppens tilläggsförslag. Dock ifrågasätter vi varför den borgerliga majoriteten ansåg att våra förslag var bra men röstade nej till dem utan någon argumentation.

Vi har ambitiösa förslag gällande miljömålen för Borås stad, tyvärr har når den borgerliga majoritetens ambitioner sällan över socialdemokratisk lagstiftning. Det enda argumentet de hade för att rösta nej till våra förslag till miljömål var att de var ambitiösa, vi tycker det tyder på bristande engagemanget hos högern.


Det som är märkligt är att först skulle vi anta högerns förslag, vi ansåg att de var helt okay och därför röstade vi ja till dem. Därefter skulle vi rösta om våra förslag, de ansåg högern vara bra och därför röstade de nej. Miljöpartiet som kunde ha lagt till även våra förslag som nämndens valde att rösta emot det. Vad kan det bero på?

1. Högermajoritetens vinande partipiska
X. De vet att det är Socialdemokraterna som är Borås enda gröna parti och anser sig därför inte bundna till att höja ambitionerna gällande miljö
2. Det är ett mysterium typ som hönan eller ägget

Vinnaren i den här enfrågetipspromenaden vinner ett ganska fint pris. Annars kan man alltid göra ett annat idiottest.

5 kommentarer:

Kjell Jansson sa...

Tror definitivt på ett X

Mika sa...

Jag gissar alternativ 2.

Elin sa...

Vad sägs om "vi vet inte hur en kontraproposition ser ut och förstod inte vad vi röstade på"?

Heiti Ernits sa...

Kommer snart formulera svaret =)
Lite bråttom nu...vi syns på kursen strax! :)

Johanna Falk sa...

Eller "Vi bestämmer, om vad spelar mindre roll".

Så jäkla märkligt beteende alltså.

Tjänstemännen i kulisserna måste skratta åt politikerna. Pinsamt värre. Förresten gillar jag Leif himla mycket!