lördag 24 februari 2007

Dåligt, sämre, sämst!

Om du bodde i södra Beirut, skulle du vaknat till att bombflygplan flög över ditt hem i morse. Samtidigt som det skedde så vill...

De sex borgerliga partierna (vägvalet, kd, m, c, mp och fp) som styr Borås vill nu halvera antalet flyktingar till Borås. Tidigare har vi i Socialdemokratiska arbetarepartiet kritiserat andra rika kommuner som inte vill solidariskt ta ansvaret för att ta emot människor som flytt från krig och elände. Borås är också en rik kommun 232 miljoner blev resultatet förra året.

Nu när Borås har så många miljoner i överskott, så vill stadens borgerliga ledning inte ta sitt solidariska ansvar. Det är så att man skäms, men det är inte vi som ska skämmas det är den borgerliga sexpartikonstellationen som borde göra det. Det är lägre än Glocal net.

Under förespeglingar över att det inte finns jobb eller bostäder till alla så ska man säga nej till att ta emot den ordinarie kvoten av flyktingar. Som om de tidigare har brytt sig om hemlösa eller arbetslösa (för om de verkligen 
skulle brytt sig, varför då ge sig på a-kassan eller varför tar det sådan tid att göra något för den som inte har sitt eget namn på en egen dörr).

Att det inte finns lägenheter är de själva ansvariga för, de har konsekent vägrat att bygga nya hyreslägenheter under sina nio år vid makten i staden. Det har inte heller saknats förslag från oss socialdemokrater. Angående jobb, så har de också röstat ner en hel del förslag. Deras kompisar i riksdagen försämrar för vanliga arbetare bäst de kan.

Rika kommuner ska ta sitt ansvar för människor som flyr från lidande. Det gäller även Borås. Så enkelt är det.

Inga kommentarer: