lördag 24 februari 2007

Carl Bildt för 95 kr?

SSU säljer utrikesminister Carl Bildt på sajten ebay. Själva säljgrejen kan du kolla här. Motiveringen är att Carl Bildt verkar vara till salu för nästan vad som helst. Vostok Nafta, Lundin Oil och samarbetet med diktaturen i Sudan, East Capital som investerar i turkiska militärindustrin och som grädde på moset: krigslobbyist åt Bush. Eftersom Bildt verkar vara till salu så vill SSU gärna ge en hjälpande hand. Söker du en man med många talanger – auktionen är igång på ebay.se

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här sortens kampanjer. Men väljer att inte säga någonting eftersom jag råkar sitta i förbundsstyrelsen. Däremot är jag starkt kritisk till 
Carl Bildt, av många olika anledningar. En av dem är hans totala arrogans som stinker aristokrati. Men med Carl Bildt vid makten är det ännu mer tydligt att den ekonomiska och politiska makten är samma sak nu efter 17:e september.

1 kommentar:

Mikael sa...

Vilken tur att jag inte sitter i någon styrelse över huvudtaget! Det innebär alltså att jag, tillskillnad från dig Anders, har all möjlighet i världen att kritisera förbundet för dessa tokigheter.

Må vara att det hela skapar diskussion om Bildt affärer, men är det verkligen ett smart drag av oss?
För någon vecka sedan släppte Bildt en utrikespolitiks deklaration som var det sämsta jag sett på riktigt länge. Inte ett ord nämndes om muren eller Israels övervåld emot palestinierna! Tyvärr har denna deklaration hamnat i skym undan för Bildts privata affärer, vilket är tråkigt.
Jag tycker att det politiska klimatet rent allmänt skulle bli bättre om vi fokuserade på politiken och inte personerna.

/micke

ps. snart kommer väl någon förvirrad miljöpartist och tar detta som ett exempel på hur splittrat SSU är. Som upplysning kan jag säga att detta är vad som kallas interndemokrati, jag vet inte om ni känner till det?