torsdag 15 februari 2007

Grönt är skönt?

Det verkar uppenbarligen sant att det inte bara är i Borås utan även i Tjeckien som det så kallade gröna partiet samarbetar med utsläppshögern. I det tjeckiska valet vann Socialdemokraterna, kommunisterna och det gröna partiet klar majoritet i parlamentsvalet.

Men sju månader senare stack det gröna partiet rakt i armarna på högern och kristdemokraterna. En av de grönas viktigaste frågor är att Tjeckien ska investera mer i inhemsk vindkraft.

För övrigt är brodern till de grönas partiledare chef för den inhemska vindkrafttillverkningen.

6 kommentarer:

Jonas Ryberg sa...

Ja, det är synd att de gröna inte vill samarbete vänsterut. Precis som i Tyskland så är det det före detta kommunistpartiet som spökar. Sossarna+vänster har exakt hälften av rösterna i parlamentet, skulle de ha med de gröna också vore det en säker majoritet. Men de vägrar... tråkigt, men sant.

Anonym sa...

De grönas ovilja att samarbeta med socialdemokrater beror på de senares maktfullkomlighet. Inget annat. Ett samarbete innebär nämligen inte att den starkare parten ska ta allt.

Johanna Falk sa...

Och jag som trodde att valet av samarbetspartners handlade om politisk inriktning och vilken politik man skulle kunna tänka sig stödja. Men, men som så många gånger förr har jag fel. Varför skulle (mp) vara intresserad av politik?

Det är bättre att dra ett passande citat i talarstolen;)

Jonas Ryberg sa...

Anonymous:

Eller så är det inte alls så, du kanske ska läsa på lite om ämnet vi pratar om och inte dra in en massa floskler.

Anonym sa...

personligen tycker jag det är mp som är maktfullkomliga, varför skulle de annars förhandla med centern efter förra valet och sitta kvar i sexpartimajoriteten i Borås?

Anonym sa...

Varför ska miljöpartiet stödja socialdemokratisk politik? De har en egen politik att föra. Om de då får igenom mer av den tillsammans med borgarna än med sossar som anser att en valförlust är att likställa med en statskupp ser jag inga skäl att välja de röda.