fredag 9 februari 2007

Tyvärr sant i Vitryssland

I söndags eftermiddag utförde vitryska specialstyrkor en razzia mot ett sammanträde organiserat av ungdomsorganisa­tionen Malady Front i en privat lägenhet i Minsk, varpå ett 30-tal aktivister, däribland flera minderåriga och regionala repre­sen­tanter för organisationen, arresterades och fördes iväg till den lokala polisstationen. Parallellt gjordes även liknande tillslag hemma hos några av ledarna för Malady Front, som har sina rötter i den vitryska folkfronten, och redan för några år sedan blev av med sin registrering men ändå fortsatt att bedriva en ganska aktiv verksamhet bland vitryska ungdomar.

Malady Front ingår även i koalitionen för de demokratiska krafterna i Vitryssland. Enligt en tales­man var det organisationens centrala råd som i söndags hade samlats med representanter från hela landet i syfte att dra upp riktlin­jerna för ungdomsrörelsens politiska kampanjer under våren.

Det är viktigt att du som läser detta fortsätter att engagera dig för frihet och demokrati i Vitryssland. Du kan göra oerhört mycket. Du gör skillnad!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni kvar erat projekt i Vitryssland fortfarande?

Anonym sa...

I Borås lever och frodas Stiftelsen Vitryssland (www.vitryssland.org) Som gör ett ENORMT arbete för att förse bland annat flera sjukhus i Vitryssland med så enkla saker som värktabletter.
Inom SSU och (S) är dock engagemanget på centrala nivåer svalt. Dock finns det ett antal elsjälar som håller liv i debatten och informerar om allt som händer i Vitryssland.

Timo i Borås