söndag 25 februari 2007

Sverigedemokraternas framgång = ökad hets mot folkgrupp?

SVT text rapporterar att antalet misstänkta hets mot folkgrupp ökade dramatiskt förra året. Från 375 st till 413 st. Sverigedemokraternas framgångar kan vara ett av skälen enligt Jerzy Sarnecki, professor i kriminoligi.

Samtidigt som SVT text rapporterade detta så hände det i lördags att högerorienterade ungdomar spridit flygblad i Borås, rapporterar radio sjuhärad. Polisen säger att det tydde på att ungdomarnas attribut antydde att de tillhörde någon 
högerextrem grupp, dock oklart vilken.

Tidigare under lördagen hade högerungdomar och vänsterungdomar drabbat samman i Göteborg. Dock skall påpekas att Sverigedemokraterna är inte riktigt samma sak som de här maskerade ungdomarna som slagits i Göteborg. Sverigedemokraterna bär ofta kostym.

1 kommentar:

Jonas sa...

Antalet fall av "hets mot folkgrupp" har inte ökat. Det är färre domar. Det är bara fler moralkäringar som gör anmälningar. Hittade en bra artikel som reder ut begreppen: http://www.den-svenske.com/txt/EEZkuAAFEFeRHbipfC.shtml

De politiskt korrekta vill så klart att det ska bero på SD när det snarare beror på vildsint media som stämplar all kritik av mångkultur som rashat.

Detta orsakar naturligtvis fler anmälningar men det betyder inte att det är fler fall av hets mot folkgrupp.