fredag 13 juli 2007

Men varför?

Idag har Folkpartiet de före detta liberalerna slagit till igen. Svaret på frågan om varför de tar till sådana här grepp är väl vikande opinionssiffror.

Förslaget som de presenterar på DN debatt handlar om att nyanlända flyktingar inte ska få något socialbidrag. Det är mycket möjligt att folkpartisterna menar väl. Dock slår inte förslaget väl ut. Det de gör är att stigmatisera personer med utländsk bakgrund lite ytterligare. De gömmer sig bakom en retorik som säger sig bryta utanförskapet men istället syftar på att skapa ett nytt låglöneproletariat.

En uppmaning: Folkpartiet bör sluta fiska i grumligt vatten!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men varför inte?

Det värsta som kan hända invandrare är att de sitter i "flyktingförläggningarna" hela dagarna och inte kommer ut, lär sig svenska och börjar delta i samhället.

Med det som bakgrund låter det i mina öron som en utmärkt idé att binda deras försörjning till att delta i introduktionen, inte till att vara flykting i sverige.

Och nej, jag är absolut inte rasist, jag några av mina bästa vänner är invandrare.

/Björn Uusitalo

Anonym sa...

Det är bara i Sverige som det är stigmatiserande att arbeta oavsett bakgrund. Tack för att du bekräftar alla fördomar om "vetabästare" och minus för att du inte använde ordet "kränkt". Det hade fullkomnat ditt förutsägbara vänsterblogginlägg.

Pravda daily sa...

hej kan rekommendera en läsning av DN:s ledare idag som också skriver på temat:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=670767