måndag 16 juli 2007

Alliansen

Under almedalsveckan, förra veckan, ordnades enbart en allianstillställning. Det var ungdomsförbunden till de fyras gäng (moderaterna, folkpartiet, centerpartiet och kristdemokraterna) som arrangerade.

Hoppas verkligen att de lyckades bryta genom mediabruset med sitt budskap. De pratar ett tydligt klarspråk om sina visioner kring borgerlig politik som skulle ge det nya arbetarpartiet moderaterna mörkblå mardrömmar.

Ungdomarna i de fyras gäng anser att regeringen borde vara stolta och mer tappert försvara de slopade fastighets- och förmögenhetsskatterna och den ideologiskt motiverade utförsäljningen av statliga bolag. Och de borde ge sig på arbetsrätten. Om speciellt detta var de fyras ungdomsgäng rörande överens.

De tror på minskat löntagarinflytande, delvis genom facklig försvagning, för at stärka individen på arbetsmarknaden. Ja, det är så de argumenterar.

Det innebär också en försämrad arbetsrätt - numera speciellt en centerpartistisk paradgren - genom att kraftigt förkorta uppsägningstiden och slopa las, som enligt dem stänger ute unga från arbetsmarknaden.

De borgerlia alliansungdomsförbunden talar om den danska flexicurity-modellen som ett föredöme, men har fullständigt missat att ordet är en kombination av både flexibiliteten skapad av en svagare arbetsrätt - och tryggheten i ordentligt höga ersättningsnivåer.

Det behövs en rak vänster som slår ut högern

Inga kommentarer: