onsdag 4 april 2007

SSU hade nog rätt ändå

Tre reflektioner:

Första reflektionen: I valrörelsens inledning. Det osm brukar kallas för lilla valrörelsen hade SSU en kampanj där Fredrik Reinfeldt symboliserades som en varulv. Den kampanjen blev mycket hårt kritiserad, ja till och med dödad, av media. Nu skulle nog den kampanjen uppskattas mer och folk skulle förstå dess syfte på ett annar sätt. För nu har högerregeringen genomfört en rad saker trots tidigare löften.

Andra reflektionen: Åt andra hållet är det med partiets och LO:s a-kasseprotester. De borde ha kommit under valrörelsen, inte efter valrörelsen. Men den fördröjningen kan ha att göra med partiets förnekande av arbetslösheten "den kommer inte att bli ett problem". Det var ett misstag. Ett dyrt sådant, kanske inte främst för partiet utan för folket.

Tredje reflektionen: Ägarkoncentrationen av massmedierna tilltar. Ändå debatteras frågan ganska lite. Ja, en del av de få som har åsikter i ämnet, publicerade i främst de medier som de största medieägarna äger, vill ha förändringar som leder till att de få stora medieägarna äger än mer. Ett motvärn till detta har jag ansett vara bloggandet. Tyvärr inser jag också att partiet och dess medlemmar har ett klart underläge. Många av oss socialdemokrater har arbeten där vi inte har tillgång att sitta vid datorer under dagtid. Det gör att vi kommer ut sent med våra budskap. Slutsats; de borgerliga bloggarna vinner inte bara mediematchen utan även bloggronderna. Därmed åligger det partiet en uppgift att vi måste förbättra oss. Det är dags att vi nu uppmuntrar partiets seniorer att skriva flitigare och fortsätter att stödja de SSU:are och Studentförbundare som skriver.

4 kommentarer:

Rikard sa...

Instämmer helt Anders. Vi får ta och sparka igång dem andra sstudenterna så att de börjar blogga också. :-)

Dem vi ska sparka igång: billy, mikael pärsson, carolina, carina. Mikael prässon kan skriva många roliga inlägg om BL och körkortslagen. Billy kan skriva om jag vad han nu vill :-)
Carolina, Carina kan ta sociala frågor och feminism.. eller andra ämnen också om de vill :-)

Sen så handlar det väl om hur mycket frittid man har.. Eftersom jag inte har något liv i övrigt så ligger jag mycket tid på mitt liv på nätet istället :-)

Kanske ska vi fokusera på olika ämnen. Kanske ska vi ta upp frågor til debatt som jag gör på min blogg., Kanske ska vi köra rappa rubriker för att locka till oss folk

Johanna Falk sa...

1. Det är flera s-studenter som skriver, ju. Camilla, Mikael och jag ingår där också, hoppas jag! Även Jonas med rötterna i Skene skriver på sin blogg.

2. Vi fokuserar alla på olika ämnen och vi tar upp många frågor till debatt.

3. Det är bra att uppmuntra fler tjejer att blogga för det är jäkligt grabbigt i bloggsfären, t ex när man skriver att tjejerna ska skriva om sociala frågor och feminism. Det är som att gå tillbaka till rösträttsfrågan på 1910-talet när kvinnor motiverades får rösträtt med att de kom in med "andra frågor och perspektiv". Vad jag vet brukar Anders skriva mycket om feminsmen och betydelsen av att arbetarrörelsen tar till sig perspektivet på hur samhället dagligen konstruerar kön och skillnaderna mellan män och kvinnor.

Rikard Nielsen sa...

Ja alltså Johanna visst skriver vi om olika ämnen men det här var inget inlägg i påstående form utan snarare ett inlägg i mer reflektiv form :-)

Sen så lämmnar jag och kanske andra manliga s-studenter grabbigga kommentarer. Kolla gärna på min blogg på http://sstudboras24.wordpress.com

Visst skriver Anders ibland om feminism dock så är det faktiskt så att Carolina råkar vara intresserad av sociala frågor vilket förmodlingen inte har med att göra om hon är kvinna eller man utan kanske andra faktorer.

Sen råkar det väl också vara så att Carina ofta är intresserad av feministiska men även internationella frågor och då kanske man bloggar om dessa.

Tänk dock här på att min ton är här 100% grabbig.. och till minst 50% både grabbig och ironisk. :-)
Anta att det ofta står ironisk. Notera även antalet :-) i detta inlägg för att markera den ironiska nivån. :-)

Camilla skriver om lite alla möjliga frågor på sin blogg.

Med andra mitt argument är inte att jag automatiskt antog att alla kvinnor skrev om typiskt kvinnliga ämnen utan såg invidens olika intressen. :-)
Hälsningar Rikard :-)

Johanna Falk sa...

Eller så tar vi och diskuterar politik istället, Rikard!

Kolla gärna min blogg tatillbaka.blogspot.com

/Johanna :-)