torsdag 12 april 2007

De gröna sålde sina ideal?

Finland. Sålde de gröna sina ideal i Finland enbart för att få två ministerposter? Det hävdar i alla fall Kristdemokraternas ordförande Päivi Räsänen. Räsänen ger regeringsprogrammet lågt betyg.

Hon anser att åldringsvården och hälsofrämjandet inte gavs den tyngd som skulle ha varit önskvärt. Bland annat definieras inte åldringsvårdens kvalitativa mål och satsningen på service för åldringar är enligt Räsänen för liten. Höjningen av hälsovårdsavgifterna säger Räsänen att är en social orättvisa, och hon skulle gärna ha sett en större höjning av sprit- och tobaksskatterna.

De gröna får också hård kritik av kristdemokraternas ordförande. Räsänen säger att de gröna sålde sina ideal och löften för två ministerportföljer. Medborgarlönen, som var de grönas flaggskepp i valrörelsen, ser man inte skymten av nu, säger hon och menar att de gröna vänt den internationella solidariteten ryggen genom att höja biståndet med bara 25 miljoner euro.

1 kommentar:

rikard sa...

Tjena Anders nu har jag fått igång min blogg igen! Har haft mycket att göra i skolan.. därför har det varit litet tunnt med inlägg den här veckan!
Nu har det dock blivit två nya inlägg:
Ett om presskonferansen på högskolan idag där Cecilia Malmström från folkpartiet presenterade vårdudgeten och en om genus och dataspel.