onsdag 12 september 2007

Ny minister

I ett parti (Moderaterna) som gärna och högljutt kräver av andra att följa lagar och regler är det uppenbarligen inte särskilt viktigt att själv göra det. Nu har vi en ny minister som har köpt svart arbetskraft.

Det tycks vara omöjligt att i de moderata partileden hitta företrädare som inte anlitat svart arbetskraft.

4 kommentarer:

Johan Dahlberg sa...

Säg någonting dom gör bra!

lycantropen sa...

Man behöver inte sympatisera med högerpartierna för att de att faktiskt tar tag i en del problem som socialdemokraterna antingen blundade för eller var för inkompetetnta för att hantera. Ett par exempel där socialdemokratins svek har bidragit till att tiotusentals människors liv har förstörts, men där borgarna röjer upp:

Kommunternas socialtjänster är nu enligt lag tvingade att stödja offer för våld och övergrepp. Tidigare var det bara en rekommendation.

Regeringen har som ambition (eller om det redan är genomfört, har lite dålig koll där) att ge skolorna möjlighet att på allvar ta tag i mobbningen. Det är ju fullständigt makalöst att det ska vara så svårt att stänga av eller flytta mobbare. Under socialdemokratiskt styre är det offren som har tvingats till antingen total kuvning eller att flytta.

Som mobbad under större delen av min skoltid upplever jag socialdemokratisk skolpolitik som kraftlös och cynisk. Även om jag ogärna lever under en högerregering ser jag ändå med stor glädje på en del av dess gärning.

rikard sa...

Moderaterna verkar tro att man av ideologiska skäl kan strunt i att betala både arbetsgivaravgift och tvavgift. Men tyvärr det finns ingen sån paragraf i Svensk lag. Fast det är klart lagar gäller väl bara för vanligt fattigt folk!

lycantropen: Visst finns det saker som den förra regeringen kanske kunde gjort ännu bättre. Men tänk på alla de andra svaga grupperna som moderaterna trampar på: pensionärer, ungdomar, sjuka och invandrare.

Vidare kan satsningar på sociala områden vara bra även om de utförs av en borgerlig regering. Det vi socialdemokrater kritiserar är den borgerliga regeringens klass och fördelningspolitik.

lycantropen sa...

rikard: Jag stödjer inte den borgerliga regeringen, vilket jag tycker att jag klargjorde redan i mitt förra inlägg. Jag svarade på den första kommentaren, där det efterfrågades exempel på vad regeringen gör bra.

Att hävda att det finns saker som "den förra regeringen kanske kunde gjort ännu bättre" som svar på kritik mot socialdemokratins totala undfallenhet för mobbning och förtryck visar dessutom att du - liksom ditt parti i stor - ingenting begriper. Det är absolut inget som kanske kunde gjorts ännu bättre. Det här handlar om en situation som inte har förbättrats på flera decennier, alltmedan ditt parti hårdnackat har försvarat mobbarnas alla friheter på absolut bekostnad av deras offer, som när de inte begår självmord oftast får men för livet. Det SKULLE ha gjorts BETYDLIGT bättre. Ni är så insnöade på er klasskamp att ni blir tragiskt blåögda och urusla på att hantera andra former av förtryck. Ni ser det förmodligen inte ens.