onsdag 26 september 2007

Det var en gång en socialdemokrat

Det var en gång en socialdemokrat, han hette Göran Persson och även om han ofta retade sina kamrater, var det nog ändå ingen som tvivlad e på att han vigde sitt liv åt arbetarrörelsen.

Han växte upp i arbetarklassen och visste vad vanligt folk hade för syn på saker och ting och han blev kommunalråd, han blev minister och till slut rent av statsminister. Kanske var det då han på allvar började förändras. För när han slutade sitt arbete som statsminister började snart alla i hans omgivning att undra vem han egentligen var? Några hade börjat undra över det redan tiden innan han slutade som statsminister, för han verkade ju ibland tänka mer på sitt företag i jordbrukarbranschen än på politiken.
Det skulle gå att skriva en kort, kärnfull och sedelärande saga om Göran Persson. Han tycks göra allt han kan för att göra sina partikamrater ledsna. Plötsligt tog han steget över till en PR-firma som en gång startats av några moderater. Och fastän han tjänat massormed pengar på sitt konsultande tar han ändå emot ett avgångsvederlag på 121 000 i månaden.

Läs den spännande fortsättningen

5 kommentarer:

andreas sa...

Spännande historia det där...

Mona Nasser Aldin sa...

Anders, vi har känt varandra i en massa år nu, och du vet vad jag alltid har tyckt om en massa saker, och du speciellt vad jag alltid ha tyckt om Göran Persson. Jag sa ju det!!!!!! %&#"%&¤#%&¤"#&%"R#/&#(/&"(/#&(/"#&(/... och (/"#&(/"&#/(, sen så tycker jag att /&/#¤"#"/ bara har skadat partiet.

rikard sa...

Tja man kan väl se saken på två sätt:
1. Våra käre Göran är numera på väg att bli gammal liberal folkpartist eller liberal
2.Göran förändrar bilden av en sosse som fattig arbetare till en cool företagare.
Vilket för ni välja själva.
Jag kan se en poäng med både

lycantropen sa...

Vår nya adel borde hänvisas till a-kassa eller alfa-kassa som alla andra som blir kickade. Det är makalöst vad de tillåts roffa åt sig.

lycantropen sa...

rikard: Jag tror att få företagare vill förknippas med det HSB sysslar med. Han ses nog som allt annat än cool, oavsett politisk färg eller position i det kapitalistiska systemet.