måndag 3 september 2007

Just nu...

...så tycker jag att det ska bli väldigt intressant att se hur det så kallade miljöpartiet i borås röstar gällande bygglov i två ärenden kommande miljönämnd. Såhär är det:

För ett tag sedan tog den borgerliga majoriteten upp frågan om att ändra i kontorets delegationsordning gällande bygglovsyttranden. Från och med efter det mötet skulle alla ärenden som kontoret yttrar avslag på bygglov/motsvarande upp till behandling. "Ja ärendena" ska få passera obemärkt (alltså där kontoret tillstyrker ett eventuellt byggande). Om just det kan man ha en del synpunkter som att man drar in en halv delegation och att det är märkligt att miljöpolitiker enbart vill ha upp "Nej ärenden" (för syftet är troligen att ändra om kontorets yttranden till ja).


Så på förra mötet hade vi uppe två "nej ärenden", alltså där kontoret yttrat avslag. Den tidigare miljöpartisten och ordföranden i miljönämnden Inge P tyckte att man kunde bygga på områdena (numera är Inge P aktiv i ett annat borgerligt parti). Det var ändå bara två åkerbitar. Han visade oss foton och presenterade sin egenhändiga forskning kring platsen. Fint så.


Dock tog vi inte beslut om ärendena utan beslöt oss för att åka och kolla på hur platserna såg ut. Vi i miljönämnden åkte ut tillsammans med tjänstemännen. Båda ärendena var miljöklassade och kontorets yttrande således helt korrekt. Helt i enlighet med översiktsplanen med flera dokument.

Det ena området hade klass II och det andra klass III. Nu ska det bli väldigt intressant att se hur miljöpartiet röstar i den kommande voteringen. Sen så nästa fråga som man kan fundera över är varför är miljöpartiet med och försvagar miljöskyddet?
Svaret på frågan stavas antaligen; maktens pris

Sen så hoppas jag verkligen att vi Socialdemokrater slipper höra en argumentation i stil med klass II områden är mycket viktigare därför kan vi lätt tillåtta ett godkännande på att bygga vid ett klass III område.

6 kommentarer:

Johan sa...

Är miljöpartiet fortfarande era huvudmotståndare? :)

lycantropen sa...

Kanske uppfattar Pravda att det finns ett litet hopp om bättring från miljöpartiets sida. När det gäller de råblå partierna är det ju kört, så att kritisera dem är att tala för döva öron. Eller har jag för höga tankar om Pravda?

Pravda daily sa...

Johan: Ni är absolut inte våra huvudmotståndare. Däremot kommer det bli intressant att se hur ni agerar miljöpolitiskt. För det är väl inte som så att ni bara heter miljöpartiet för ingenting?

Lycantropen: Du har nog för höga tankar. Vårt parti kommer alltid reagera mot orättvisor.

lycantropen sa...

"Du har nog för höga tankar. Vårt parti kommer alltid reagera mot orättvisor."

Eh, ja, jag var väl aningen otydlig. Jag syftade på att du faktiskt verkar kritisera miljöpartiet mer än de borgerliga partierna, vilket faktiskt kan ge intrycket att ni ser miljöpartiet som er huvudmotståndare.

Sen att ni sossar alltid kommer att reagera mot orättvisor är inget nytt. Säg gärna till när ni även tänker agera mot dem!

Pravda daily sa...

Lycantropen: Vi hade tänkt i Borås vid 2010 för vi lär inte få makten före det.

lycantropen sa...

Visst, men det är inte länge sedan ni styrde Sverige. Då reagerade ni gärna, men agerade mycket sällan.

Jag tar ditt uttalande som ett vallöfte - med stark betoning på löfte.