torsdag 25 januari 2007

Kommunfullmäktige idag del 1

Under kvällen har vi haft kommunfullmäktigemöte. Det var ett rätt intressant möte.

Milljöpartiet lovade i valet att det ska bli billigare för ungdomar att åka kollektivt. Vänsterpartiet hade ett förslag om att göra så att priserna för fritidskort skulle bli billigare. Miljöpartiet röstade nej till detta. Varför då?

1. För att de är en samling kälkborgare
X. De bara skojade med alla ungodmar i valet
2. De gjorde det eftersom de ville nå högre mål uppe i det blå med de andra borgerliga partierna

Vad tror du?

12 kommentarer:

Anonym sa...

jag chansar på en 2:a. De har sån humor de där.

Nathalie sa...

1,X... det vill säga en kombination, skulle jag satsa på. De ansåg väll inte att ungdomar skulle vara smarta nog att komma på att de faktiskt röstade emot billigare kollektivtrafik i praktiken. Jag skulle gärna se billigare kollektivtrafik och höjd ungdomsgräns.

Bo sa...

De är inte kälkborgare, de är riktiga borgare

Stefan Lindborg sa...

Haha, jag satsar på helgardering.

Mona Nasser Aldin sa...

jag tycker alla alternativen, men om jag måste välja så säger jag 2 med motivationen att det är det dummaste alternativet.

Raúl Urrutia sa...

Vi väntar med spänning på att Johan ska rätta våra svar.

Själv går jag för en helgradering.

Anonym sa...

Nu har de haft lång tid på sig att svara, bågar de inte?

Heiti Ernits sa...

De retoriska kulsprutorna är osäkrade ser jag =)
Folk köpte tyvärr inte våra argument, och vi fick inte den maktposition, som gav oss mandat att driva igenom all vår politik; lika lite som ni kan driva genom nu i opposition, ty ni har också lovat en massa i sommar, var är tandvårdsreformen som ni lovade?

bah...kälkborgare...lite bättre källsord får nu väl komma med ;D

Anonym sa...

Faktum är att vi gick till val med ett förslag på (aka löfte, om man får egen majoritet, har man inte detta kan man bara lova att verka för)att det skulle bli gratis för alla ungdomar på alla kollektivtrafik resor. Något sådant löfte fanns inte under gårdagens debatt. Man kan naturligtvis säga att subvensionerade kort vore ett steg på vägen mot detta mål. Men den strategi vi valt är att först få igenom en enhetstaxa och sedan jobba hårt för att sänka denna. Vi tror att vi på detta sätt jobbar bäst för att ta tillvara våra väljares intressen i denna fråga.

/Josh

Anonym sa...

I mitt inlägg över ska det stå att det inte fanns något sådant förslag i gårdagens debatt inte att det inte fanns något sådant löft. Förlåt...

/Josh

Johan sa...

lillpåven behöver inte svara när två andra gjort det...

dessutom anser jag faktiskt att 500 spänn var tredje månad inte är en jätteutgift för den som får 1050 kronor i månaden.

dock är jag medveten om att, precis som stefan påpekat, att alla inte får hela sitt studiemedel.

nåväl, sossarna biföll det inte heller.

Stefan Lindborg sa...

Ni vrider er lika mycket här som ni vred er i debatten i fullmäktige igår.

Ni röstade nej till ett förslag som på många sätt låg i linje med det ni gick ut med i valrörelsen, för att ni kanske, eventuellt, någon gång i framtiden, om ni har tur, kommer att få enhetstaxa.

Det ni glömmer är också att enhetstaxan i sådana fall bara skulle gälla resor inom kommunen, fritidskortet gäller resor i hela regionen.

Jag tror för övrigt att ni kommer att få mycket svårt att få någon enhetstaxa med den här majoriteten. Men det kan nog bli en enkel fråga i fullmäktige någon gång under 2007 om hur det går med enhetstaxan. Jag ser fram emot svaret.

Sedan skriver Tomas på sin blogg att han tyckte att han vann debatten, ja det är ju en intressant tolkning. Precis som de flesta andra lade Tomas mer kraft från talarstolen till att prata om andra saker än just fritidskortet. Men det står ju var och en fritt att tolka.

//Stefan Lindborg