tisdag 30 januari 2007

Ett förslag som alla tyckte var sant bra

Idag har vi haft möte i miljönämnden. Vi från S-sidan föreslog följande:

Vi socialdemokrater anser att en av framtidens stora utmaningar för miljöpolitiken kommer att ligga inom trafik och kommunikationens områden. Trafiken är viktig för Borås. När stadens trafik planeras är folkets krav på en attraktiv och hållbar utveckling av staden, samt på en god stadsmiljö avgörande utgångspunkter.

Den förra regeringen tog ett stort ansvar i omställningen mot det gröna folkhemmet. Många av dessa beslut var både ekonomiskt och politiskt kostsamma, men absolut nödvändiga.
Vi är bekymrade för den växande trafiken i Borås stadsninnermiljö. Nu de senaste vinterdagarna har vi kunnat se inversionslock över Borås. Detta trots intentionrna att förbättra luftkvalitén med öronmärkta statliga pengar (de så kallade LIP och Klimpengarna).

Därför vill vi socialdemokrater att:


kontoret ges i uppdrag att initiera en bred utvärdering av LIP-projektets miljöeffekter och återkopplar detta till nämnden.

Även den borgerliga majoritetsgruppen verkade gilla förslaget och antog det. Det är bra att vi erkänner den förra regeringens stora och oftast bra satningar på miljön. Däremot hade vi inte samma samsyn på livsmedelsområdet, men vi finner anledning att återkomma till det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att det finns borgare i den här kommunen som kan ta till sig förslag som är lagda av oppositionen! Jag är glad att vi är aktiva i nämnden och att du är vice ordförande!

Kram!

Helen sa...

ni borde verkligen satsa på att anpassa borås stad bättre för cyklar, för det är ju totalt värdelöst som det är nu! även om det kanske inte ligger på just miljönämnden...

Pravda daily sa...

Nej det är gatunämnden. Annars håller jag verkligen med dig. I övrigt så sitter jag och skriver reservationer mot de några andra beslut som vi tog igår.