söndag 21 januari 2007

Igår rivstartade finska valrörelsen med...

...att finska Vänsterförbundet anklagade finska Socialdemokraterna för att bedriva en samlingspartistisk (moderat) politik. Vänsterförbundets ordförande framförde detta vid partiets valmöte i Helsingfors igår.

Matti Vanhanen startade sin och Centerpartiets valkampanj i Tammerfors. Vanhanen vill att Centerpartiet skall bli största parti i valet och att ekonomin skall vara god i fortsättningen. Ett annat huvudmål för Centern är full sysselsättning och bättre arbetarskydd. Ett annat (f.d.) centerparti har en del att lära. Utöver det vill Centern också ha skattelättnader i alla inkomstklasser. De gör en fälldinare.

Finska Socialdemokraterna har gjort utspel idag om att de vill se över bostadspolitiken. Pia Viitanen, som är vice ordförande i Sdp, anser att bostadsbidraget blir bättre och enklare samt uppmuntrar till arbete. Vidare vill partiet att boendesituationen för barnfamiljer skall förbättras.

2 kommentarer:

Mika sa...

Nu blir det äntligen intressant när kampanjer börjar. Bästa med valet är alla valmaskiner på internet. Där finns det en massa frågor som man svarar på och då får man till resultat en massa kandidater man skulle aldrig tänka sig att rösta på. :D

Anonym sa...

Sannfinnarnas tidning skriver i deras nyaste nummer om andra partier. Här är min dålig översättning. Samma text på finska finns här.

"De gröna är fast i kärnkraftsträsket, sossarna funderar redan på nästa regering i deras fina salonger, center tog oss med i EU och undrar nu hur låga jordbruksbidrag är, kristdemokraterna svär på dem som hoppar bort från partiet, vänsterförbundet saknar sin gamla ledare som blev trött på partiet och SFP planerar redan vilka ministerposter de vill ha i nästa regering eftersom de sitter automatiskt i varje regering. Samlingspartiet ser på Sauli Niinistö som deras frälsare medan de avgudar obligationer i börsen. Det finns bara sannfinnarna, som kan rädda nationen, fast medier ignorerar oss."

Sannfinnarna (Perussuomalaiset) är ett nationalistiskt och populistiskt parti i Finland som har haft framgång under senaste åren.