onsdag 31 januari 2007

Det är sant att det är kallt

Har ni känt så kallt det är. Det har under den här vintern varit en oerhörd kyla. I alla fall om vi talar om den politiska kylan i landet. Det är ingen varm politik längre som förs från Rosenbad. Nu när skal den arbetslöse, sjuke eller förtidspensionerade skall bestraffas. Iskylan i högerns budskap kan man inte missa. Jag saknar den gamla regeringen.

När det gäller a-kassan. En försäkring som är till för att klara sig gör borgarna så att ersättningen sänks till lägst 65 procent av lönen. Beräkningsgrunderna ska ändras så att det blir svårare att få a-kassa. Samtidigt halverar regeringen det statliga stödet till a-kassorna och höjer avgiften kraftigt. De gör det för att finansiera skattesänkningar åt dem som redan har jobb, för att kunna slopa förmögenhetsskatten, för att kunna sänka fastighetsskatten för rika fastighetsägare i storstadsområdena.88 procent av regeringens skattesänkningar går till dem som tjänar mest. Det är inte bara klassisk högerpolitik. Det är osmakligt också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så ska det vara. När man jobbar behöver man inte oroa sig för hur mycket man får från a-kassa. Så enkelt är det. Alla ska med i arbetslivet!