måndag 29 oktober 2007

SSU uppmanar till bojkott av VideomixMerparten av de anställda på Videomix är yngre tjejer i tjugoårsåldern. Unga har generellt sett de sämsta villkoren på arbetsmarknaden, än värre är det för kvinnor i denna ålder. Det är mer regel än undantag med otrygga anställningar, låga löner och oregelbundna arbetstider. Med ett kollektivavtal så garanteras dessa personer bland annat OB-tillägg, övertidsersättning avtalsenlig lön, avtalsförsäkringar och avtalspension.

- Videomix ledning vägrar skriva på ett kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Företagets ledning verkar se personalen som ett billigt slit- och slängverktyg. Likt en gammal dålig film på VHS så vill de kunna plocka ur den ur movieboxen och slänga in en ny med samma fart säger Hans Andersson, facklig ledare i SSUs förbundsstyrelse.

SSU anser både att Movieboxar och dåliga arbetsvillkor tillhör det förgångna 80-talet. Handelsanställdas förbund har SSUs fulla stöd i sin kamp att få till ett kollektivavtal med Videomix.

- SSU uppmanar alla som tror på den socialdemokratiska modellen att bojkotta Videomix tills de skriver på avtalet säger Jytte Guteland.

2 kommentarer:

Johan Dahlberg sa...

Var det inte bara Videomix syd som inte ville skriva på eller är det moderbolaget?

Heiti Ernits sa...

Håller med. Skriv på för tusan...

Johan:
Det var endast videomix syd som har vägrat att göra detta...