måndag 1 december 2008

Presidiemöte

Borås. vi har precis haft möte med miljönämndens presidium. I miljönämnden söker vi socialdemokrater samförstånd så långt som möjligt och tar strid om vi blir tvungna. Därför är det nu extra roligt att två av de frågor som vi drivit nu blir till verklighet.

1. FAH, Förbundet för Allmänt Hälsoskydd. Vi kommer att föreslå miljönämnden att besluta att Borås skall söka FAH:s riksårsmöte 2010. Då kommer vi att få vara med att utforma programmet och inriktningen på detta. Senast var mötet i Umeå. (Nu är det juh inte att vi får det simsalabim bara för att vi söker om det).

2. Matinspektioner läggs ut på nätet. När miljökontoret har gjort en livsmedelskontroll av exempelvis en reastaurang kommer inspektionen läggas ut på nätet. Genom att objektet får en grön eller röd lampa kan man se hur det står till med exempelvis hygienen. Bra, bra.

-------

För övrigt. S-kvinnors kongress närmar sig med stormsteg. Den kommer att ligga i Borås nästa år. Vi hälsar dem varmt välkomna och deltar i förberedelsearbetet med brinnande entusiasm.

Inga kommentarer: