söndag 7 december 2008

Lite oroligt

Hebron. SSU Jönköpings ordförande befinner sig för tillfället i Hebron, Palestina. Han beskriver läget såhär för Pravda Daily:

just nu ær det rætt lugnt. vi var hemma hos familjen som varit utsatt før bosættarvåldet en længre tid. tre pers. skjøts av en bosættare i torsdags. militæren har patrulerat området så bosættarna har inte haft tillfælle att attackera den palestinska familjen. mitt i natten nær vi precis hade somnat hade några bosættare i en annan bosættning tænt eld på ett førådshus hos en palestinier. så vi fick åka dit och vakta.
1 kommentar:

Anonym sa...

Glädjande att höra att SSU Jönköpings ordf. medverkar i ISM:s arbete i Palestina. Dem är en av få organisationer som faktiskt åstadkommer en faktisk förändring och inte springer runt och delar ut fotbollar till israeliska och palestinska barn som om denna konflikt handlade om att parterna hade lite svårt att komma överrens. Visst är även sådana handlingar uttryck för en god vilja, men de har en förmåga att inte framställa konfliktens maktförhållanden som nödvändigt är. Det kan isig vara en högts kontraproduktiv handling. Oavsett hur god avsikten är.

Kamratligen,
Mikael M Karlsson