onsdag 1 oktober 2008

Örby är och förblir en röd fästning!


Den röda myllan i Örby är god. Idag var vi ute med aktivitetsgruppen i partidistriktet. Vi knackade dörr i Örby. Extra roligt är att SSU Mark stod för halva styrkan av dörrknackare. En vacker styrkedemonstration.

Det blev en hel del roliga samtal. Bland annat en kvinna som öppnade dörren och brast ut "Jag är arbetarklass, självklart ska jag gå med i Socialdemokraterna, ni tror väl inte att en moderat ser ut såhär?!".

Det blev en hoper nya medlemmar under de två timmar som de olika grupperna knackade dörrar. Men vissa var redan partimedlemmar som vi "inte visste om". Exempelvis så pratade en annan kvinna i telefon och sa till den andra personen i luren "nämen titta, partiet är här, ja du är juh också medlem...".

Vi kommer att genomföra en ny dörrknackning i Örby 5 november. Då skall vi mobilisera ytterligare. I övrigt så fortsätter den totala mobiliseringen fortfarande över hela partidistriktet.

2 kommentarer:

Långa Skuggan sa...

Det är ju roligt och bra att S engagerar sig i Örby, som alltid har varit rött. Om dom kunde engagera sig lite grand i att samarbeta med sin vänsterkompis också, och inte bara hålla på och frottera sig med det borgerliga miljöpartiet, så skulle jag ha mycket mer sympati för S.
Det är stor skam att behandla Vänstern på det sätt som dom gör.

Fru Decibel sa...

Örby har inte alls "alltid" varit rött, Långa Skuggan! Tvärtom hade arbetarrörelsen väldigt svårt att få fäste i bygden från början. Rätt ska vara rätt och så småningom blev det ju rött.