torsdag 24 juli 2008

Oplockade gåsar...

Det finns två, ja säkert fler än dem, men framförallt två skribenter som har kommenterat vår ansökan om socialistisk fristående skola. Den ene är Johan Hellström som skriver:

Sen när drev socialdemokraterna någon socialistisk politik? Men se, så exotiskt är det här i Sjuhäradsbygden.

Ja, i sjuhäradsbygden driver vi inte bara en socialistisk politik utan även en grön sådan. Den gröna politiken driver vi också nästan helt utan konkurrens. Dock söker vi fler samarbetspartners...

Den andra kommentaren är om Jinges blogg, Jinge är uppenbarligen någon slags vänsterpartist och bloggen är oftast emot. Jinge skrev häromdagarna att han inte tror att ungdomar längre delar ut flygblad (hittar tyvärr inte inlägget och kan inte återge det exakt). Som upplysning kan vi meddela att SSU Södra Älvsborg delat ut flygblad varje torsdag under hela sommaren. Bland socialdemokraterna i sjuhäradsbygden står folkrörelsetanken stark. Det är inte bara folkrörelsetanken som är stark utan även våra aktivister i sin ideologiska tro. För Jinge raljerar i ett annat blogginlägg över att vi unga socialdemokrater inte skulle vara socialister:

Sen när blev SSU en organisation för socialister? Jo någon gång har det säkert funnits en bunt sådana i ungdomsavdelningen, nuförtiden tävlar de väl bara om vilka som kan vara mest högerinriktade inom förbundet.

Nu är det som så att SSU är en demokratisk socialistisk organisation. Men det är klart, på tiden då det begav sig lämnade Jinge och hans kompisar arbetarrörelsen fast övertygande om att de var de enda socialisterna. Tyvärr verkar en del i Vänsterpartiet leva kvar med den uppfattningen. Framtiden ligger inte i konfrontation mellan de röda partierna utan tvärtom genom samarbete.

1 kommentar:

Daniel sa...

Ja, om Jinges hysteriska ton syftade till att stöta från sig meningsfränder så lyckades han sannerligen. Jag har numera mycket litet till övers för honom. Tyvärr.