fredag 8 augusti 2008

OS har startat...

Undrar om hamburgerestaurangen MAX får ha öppet under OS eller om de får hålla öppet i nån husvagn på parkeringen fem meter från arenan?

6 kommentarer:

Johan Dahlberg sa...

Det lär inte finnas någon Max restaurang i Peking (Tur för dem).

Att Max ens kan med att påstå att det inte är deras fel, att U21 EM flyttas.

Göte Borgare sa...

Johan; självklart är det inte Max fel. Vad skulle du säga om din hyresvärd kom och sa till dig; vi ska ha en fotbollsturnéring här ute på gården och arrangören gillar inte dig så det skulle vara jättesnällt om du kunde sova nån annanstans. Kanske i en husvagn på parkeringen tvärs över gatan...

Johan Dahlberg sa...

Det är klart att det är deras fel. Det är ju inte bara deras fel, men de har en del i det. Så länge dem kan välja att stänga så är det ju deras fel om de inte gör det.

Nu har jag svårt att tro att man har en fotbollsturnering i min bostad. Men hade jag bott inne på Borås Arena och vägrat att sova någon annanstans så hade jag ju varit orsaken till att den inte blev av och därav hade det varit mitt fel.

Sen kan man ju diskutera om de gjort rätt eller inte men det är fortfarande deras fel att det inte blir något U21 EM i Borås.

Grattis förresten ifall du är Göteborgare. Ni lyckades ju (troligen majoriteten Göteborgare i alla fall) rösta så att Max stänger. Så får ni säkert 4 matcher till.

Anonym sa...

Till Johan:
Det verkar mycket märkligt att du anser att det är max fel. om du har hängt med den senaste tiden så måste du veta att det är UEFA och inte Max fel. Tycker inte du att det är konstigt att multinationella företag som UEFA ska styra över familjeägda svenska företag? Jag är inte Boråsare, utan en i folket som anser att detta är befängt och uppåt väggarna fel. Förresten gick ju Max med på att stänga under matcherna men det tyckte inte UEFA var tillräckligt. också mycket konstigt.

Göte Borgare sa...

Johan, jag skrev att fotbollsturneringen skulle vara på gården, inte i lägenheten.

Du säger emot dig själv när du säger att man kan diskutera om Max gjorde rätt och i nästa mening slår fast att de gjort fel. Säger man att något är någons fel så anser i alla fall jag att man samtidigt värderar denne någons beslut.

Max har ett hyresavtal med Borås kommun och ingen kan förvänta sig att de ska tvingas stänga bara för att en tredje part, i det här fallet UEFA som sponsras av Max huvudkonkurrent McDonald's, kräver det. Att Max ändå erbjöd sig att stänga under matcherna och några timmar före och efter och därmed förlora stora summor pengar ska bara ses som ren generositet.

Om jag är göteborgare låter jag vara osagt. Likväl som jag inte kommer avslöja om jag heter Göte Borgare eller om jag heter Göte och är borgare.

Johan Dahlberg sa...

Göte borgare: Jag läste fel, beklagar missförståndet.

Jag sade att det var Max fel, men det behöver inte betyda att det de gjorde var fel. Jag tycker att Max beslut var fel men det kan man ju diskutera hur länge som helst om det var rätt eller fel. Men att det är deras fel (dem som orsakade) att det inte blir någon fotboll i Borås går inte att säga emot utan att förneka sanningen.

Det är rätt som anonym säger (tråkigt att man inte kan stå för vem man är) att det även är UEFA:s fel. Men frågan är hur mycket utrymme UEFA har att ändra sig. Dem har ju tecknat ett fem års avtal med flera sponsorer med grunden att hela arenan ska vara ren från annan reklam. Det vore ytterst märkligt om man upphävde det bara för Borås.

Göte borgare har helt rätt i att man inte kan förvänta sig att Max ska stänga. Men man kan ju ändå hoppas på det och bli besviken på dem för att de inte gör det. Det finns ju ingenting som hindrar dem från att göra det.

Sen så är det ju schysst av Max att erbjuda sig att stänga så mycket som de ändå gjorde. Men det hjälper ju inte när det i UEFA:s avtal med sponsorerna står hela matchdagen.

Eller så heter du kanske Göte, är borgare (beklagar i så fall) och bor i Göteborg.

Med vänliga hälsningar
Johan Dahlberg

Fotbollsfantast
och f.d kund på Max