fredag 22 augusti 2008

Kommunfullmäktige

Som väntat röstade de borgerliga partierna nej till att Borås skall bli en klimatneutral stad. Det får vi rätta till efter 2010. Det är väldigt märkligt att den borgerliga majoriteten inte har några svar på frågor.

Frågor som inte besvarades:

Delar ni vår vision om att Borås ska bli en klimatneutral stad?
När den borgerliga majoriteten skriver ett motionssvar som håller med hela motionen, vari ligger då skillnaden?

Angående fristående skolor; anser den borgerliga majoriteten att det är problematiskt att gemensamma skattepåengar går till marknadsföring när de borde gå till utbildningen?

4 kommentarer:

Anne-Marie Ekström sa...

Nu överdriver du väl när det gäller klimatet. Du får det att låta som att majoriteten struntar i klimatet. Och det är inte sant. Klimatarbete pågår i kommunen.
Det här med att bifalla eller besvara en motion kan ibland uppfattas som väldigt knepigt. Men om man motionerar om det som redan pågår så är det som att slå in öppna dörrar. Vilket gäller i detta fallet. Och för att bifalla en motion måste man följa lydelsen ordagrant. Och ibland kan ju saker göras på olika sätt.

Pravda daily sa...

Nej, när man besvarar så är det redan genomfört.

Anne-Marie Ekström sa...

Nog sjutton var det så att dina partikompisar i riksdagen besvarade, i de flesta fall avslog motioner, med motiveringen att det pågick arbete, för det mesta någon form av utredning. Jag återkommer med exempel.
En bifallen motion har jag lärt mig måste följas till punkt och pricka och som jag skrev i den förra kommentaren så finns det alltid variationer för att komma fram till samma mål.

Pravda daily sa...

nu är vi inte i riksdagen utan i Borås. För övrigt så besvarade inte du heller de obesvarade frågorna.