torsdag 2 augusti 2007

SSU och kongress!

Blev ganska så förvånad då jag läste detta innan. Uppenbarligen anser han att SSU har problem med den socialistiska infrastrukturen. Är det verkligen då rätt att gå ut med det på sin blogg?

SSU har haft allvarliga problem. Det som stundar just nu är ett ordförandeval. Till skillnad från Peter Hultqvist är jag inte besviken utan glad över att vi, SSU, har att välja mellan två bra tjejer som ordförande. Det är ett lyxigt problem och inget annat.

Han skriver bland annat:

Arbetarekommunerna kan tillsammans med LO-facken lokalt bilda egna ungdomsgrupper. Jag säger inte att detta är idealiskt. Men med ett SSU där bråk, intriger och strider är det enda som presenteras så blir partiet tillslut tvungen att ställa det hela på sin spets. Som det är nu går det inte att ha det mycket länge till

Men är det inte i så fall bättre att stötta upp SSU lokalt med samma idéer. Fast inte genom att köra över SSU utan tillsammans med SSU. Vilket ansvar har Peter Hultqvist som är partidistriktets ordförande i Dalarna?

4 kommentarer:

FredrichL sa...

Jag ska väl egentligen inte kommentera era inre angelägenheter, men har inte killen koll på sin dialektiska historiematerialism? Ur motsättningar föds framsteg!
Jag hade varit mer oroad för er om det hade varit kav lugnt.

rikard sa...

Ja alltså lite beroende hur man ser på jämställdhet kan det ju bästa om man vill ge lika möjligheter för båda kön att nominera en kandidat av varje kön kategoriskt.

Sen är det naturligtvis viktigt att framhäva kvinnor inom politiken eftersom de är numrerät färre och historiskt frånvarande.

Men som sagt vad jag förstår mig inte riktig på alla ssu stadgar. Tex. kan det ju bli streck i debatten på ssu dåken

bara för att fem killar uttalat sig i rad? Debatten kanske behebhöver fortsätta..

Borde det inte bättre att ge kvinnliga talare förtur när fem män talat än att lyfta frågan om streck i debatten?

En debatt kan ju som sagt var kräva mer än fem inlägg..

andreas sa...

Givetvis skulle metoden kunnat skapa problem rikard, men den har ändå ett gott syfte: att fördela ordet relativt lika könen emellan.

Missminner jag mig inte hände det en gång att frågan om streck i debatten lyftes p.g.a. att fem tjejer var i rad, kan ha varit två. För fem killar i rad hände det nog upp emot tio ggr. (räknade inte), så jag kan känna att det ändå var ett bra upplägg. Särskilt eftersom det oftast inte blev streck i debatten första gången frågan lyftes av denna anledning i ett ärende, utan följden blev istället en mer jämn fördelning mellan könen i den fortsatta debatten av ärendet.

Men visst, det skulle kunnat bli problem, men det upplevde jag som sagt inte att det blev.

rikard sa...

Ang regeln.
Bra att du inser regelens begränsingar. Låt mig säga så här nej det skapade inget jättestort problem på vår ssu dåk. Men då gör så allmänna regler för en kongress bör man ha alla typer av situationer i åtanke.

Å dennna regel kan i vissa situationer skapa stora problem. Gäller samma regel på s-studenters kongress?