onsdag 16 januari 2008

SSU och jämlikhet

SSU har vuxit och nu är vi ca 5500 medlemmar. 2007 ägnades stor fokus åt den lokala verksamheten med skolbesök, politiska kampanjer - hållbar utveckling var temat - och kurser. Vårt arbete innebar att fler ungdomar valde att gå med i kampen för ett mer jämlikt samhälle. Självklart har vi god hjälp av högerregeringen och landets statsminister Fredrik Reinfeldts tuffa politik som skär genom samhällets skikt och ställer grupper mot varandra.

För år 2008 har SSU valt temat jämlikhet. Jämlikhet är allas rätt till likvärdig skola, vård eller möjlighet att ta makten över sitt liv. För borgerligheten, högern, är inte jämlikhet viktigt. I stället går individens frihet, från jämlikhet, före kollektivets intresse om att ge alla samma chans.

I oppositionstider är det en viktig politisk och ideologisk fråga att ta tag i. I samma takt som skattesänkningarna genomförs slår de politiska konsekvenserna hårt ute i landet. Kampen för jämlikhet blir därför svaret för socialdemokratin och samtidigt skillnaden mellan vänster och höger. SSUs temaår kommer därför att spela roll samtidigt som det ger oss en möjlighet att utgöra en stark motståndskraft till höger regeringen i Sverige.

2 kommentarer:

Krister Maconi sa...

5500 SSU medlemmar? På heder och samvete? Med eller utan Tage G och
Kjell Olof? Inte 20000 som det sägs på er hemsida? Men en SSUare skulle ju aldrig fara med en osanning eller?

Krister Maconi

Johan Dahlberg sa...

Var hittar du 20 000 någonstans?