tisdag 1 januari 2008

Marita Ulvskog önskar gott 2008

Partisekreteraren önskar folket ett gott nytt år i ett alltid lika välskrivet som vägledande brev. Här kan du också läsa det.


Gott nytt 2008!

När 2007 växlar till 2008 har Sverige levt under en borgerlig regering i drygt ett år. Det kommer att kännas i den bistra nyårsnatten. Vid tolvslaget på nyårsafton avskaffas förmögenhetsskatten för de rikaste samtidigt som sjukpenningen försämras för dem som har det allra tuffast. Rika blir rikare, fattiga blir fattigare och ambitionen sänks i hela utbildningskedjan – från förskola, via komvux och högskola till forskning. Denna nyårsnatt firas i ett Sverige som blir allt kallare.

Det är viktigt att vi är många som protesterar mot den borgerliga politiken. För mindre än två veckor sedan demonstrerade LO mot regeringens politik. Och protesterna ökar i takt med att orättvisorna växer. En rörelse för rättvisa växer och gör sig hörd över hela Sverige.
Vi protesterar för vi vet att ökad orättvisa inte är svaret på Sveriges utmaningar. Det syns inte minst i våra rådslag. Under sommar och höst 2007 nåddes exempelvis över 250 000 personer av det socialdemokratiska skolrådslaget. Nu ökar vi takten i alla våra rådslag. Om jobben, välfärden, klimatet och världen. Synpunkter strömmar in, åsikter stöts och blöts. Vi är många som tillsammans tänker nytt kring politiken.
Jag hoppas vi ses i den politiska debatten 2008. Det är ett viktigt år. I tuff, saklig opposition och i formandet av framtidens socialdemokratiska politik.

Gott nytt år!
Marita Ulvskog

Inga kommentarer: