onsdag 6 juni 2007

Sista brevet hem

Rubriken är lånad av Wilhelm Mobergs bok. Det är som så att jag tänker ägna de kommande veckorna åt dörrknackning istället för att slita ut mitt tangentbord på bloggande. Efter nogranna studier av bloggvärlden så kan man konstatera att det är, mestadels, redan politiskt insatta som läser bloggen. Utmaningen för politiken ligger att hitta folket på nya arenor, när folket inte alltid hittar till partiet.

Däremot är blogg en bra arena för politiker att kunna sprida sin vinkling av politiken. Därför är det så pass viktigt att gardet delar med sig av sina erfarenheter. Genom att sprida partierfarenheterna och ideologin över nätet för vi en otrolig slagkraft som är viktig, inte minst ur folkbildningssynpunkt. Därför är det varje äldre socialdemokrats plikt att anta bloggutmaningen. Bloggosfären får inte domineras av borgerliga debattörer. Det räcker med att de har den stora lejonparten av media. Likaså det är viktigt att nå ut med budskap från den värld som aldrig syns, exempelvis Beirut.

Även om jag önskade att många bloggare lät bli att dela med sig av sina tankar.

Nu när jag inte bloggar så ska jag göra i ordning vår nya kampanjstrategi, samt pröva på att utveckla dörrknackning och läsa Ernst Wigforss. Därefter kanske jag kommer tillbaka och bloggar. Kommer nog göra ett gästinlägg då och då och attackera borgerligheten efter miljönämndens möten.

Avslutningsvis tar vi en skrift från Wigforss från år 1934:

Kritiken mot (den socialdemokratiska) regeringens politik såsom ett försök att förmå svenska folket att leva över sina tillgångar, vilar sålunda helt och hållet på oklarhet och missförstånd. Denna politik vill undanröja den onödiga fattigdom, som har sin grund i att vi leva under våra tillgångar. En ekonomisk politik, som har till syfte att skaffa arbete åt de arbetslösa, att taga råmaterial och produktionsmedel i bruk, att höja inkomsterna för dem som annars inte få en rimlig ersättning för sitt arbete, det är en politik, som har till ögonmärke att skaffa folket en levnadsstandard just svarar emot dess tillgångar. För en sådan ekonomisk politik, för ett sådant ekonomiskt system vädjar socialdemokratin till svenska folket att lägga sina röster vid detta val.

Glöm inte att släcka ljuset när du går (sprayat på Berlinmuren, riktat till Honecker som Västberlin förmodade skulle vara den sista personen som lämnade Östberlin för att sticka till Väst).

8 kommentarer:

Marcus Jonasson sa...

Anders vår vän vi tror på dig än!

Mikael sa...

kommer sakna dinna inlägg under sommaren... snyft!

rikard sa...

Vi kommer att sakna dig i bloggosfären under sommaren och väntar spänt på en comeback till hösten.

För övrigt kan jag väl förstå dina skäl att sluta blogga. Jag använder jo min blogg mest som en hobby, få fram mina vinklingar på politiken, skapa debatter och diskutera olika frågor.

Dock har min blogg tatt en alltmer allmänpolitisk form av två skäl:
1.Locka mittenväljare och opolitiska intresserad tillbaka på rätt sida av blocklinjen

2.Det tar för mycket tid att alltid hålla sig ajour för att i varje inlägg bekämpa borgarna. Första perioden försökte jag med

att alltid skriva om aktuella frågor men sen fick bloggen en mer allmänpolitisk form för att jag skulle hinna ha tid att blogga.

Så du skulle ju kunna göra bloggen mer allmänpolitisk om du funderar på eventuell comeback

rikard sa...

Sen när jag bloggar om jämställdhet, genusfrågor och femnism.. ja då blandar jag både politik med psykologiska och sociologiska teorier.

Anonym sa...

Ibland kan jag upp uppleva en väldigt egocentrisk ton på många bloggar. Kommentarerna här ovan är väl inte precis ett undantag...

Martin sa...

vore intressant att läsa när du är är färdig med dörrknackningen hur det gick och vilken respons du mötte på den nya arenan.
Lycka till.

Mona Nasser Aldin sa...

Anders är egocentrisk med stil :-) Vi saknar dig vår ledare!!!!!

Rodrigo sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.