lördag 2 juni 2007

Rik, rikare....

I onsdags togs beslutet i riksdagen och tidningar, radio och tv mötte det med en gäspning. Har vi tröttnat på att diskutera skatteavdraget för hushållsnära tjänster? Eller accepterar svenska folket att klyftorna ökar för snart sagt varje nytt beslut som högerregeringen fattar?
Nej, debatten om denna högst orättvisa reform måste fortsätta och protesterna får inte tystna.

Först fick de högavlönade mest av jobbavdraget. Sedan avskaffades förmögenhetsskatten. Därefter sänktes fastighetsskatten kraftigt för ägare till stora och dyra hus i attraktiva områden.

Nu fortsätter den blå skatteväxlingen när skatteavdraget för hushållsnära tjänster införs från 1 juli.

3 kommentarer:

Francisco sa...

Skatteavdraget för hushållsnära tjänster har abslout ingen grund i verkligheten. Det är en av den mest korkade idéer någonsin. Att skattebetalarnas pengar används för att göra det billigare för de rika att ha städhjälp hemma är bara otänkbart. Det skulle vara bättre att höja löner för de som städar!
Jag hoppas att de som har städhjälp njuter av skatteavdraget, det tar slut om 3.5 år.

Razorwire sa...

Har inte Mona lovat att införa ett liknande avdrag men lite annorlunda konstruerat? I så fall lär det ju knappast försvinna om 3.5 år även om vi skulle ha otur nog att få en socialistregering.

Francisco sa...

Det spelar egentligen ingen roll vem som kommer att regera om 3.5 år. Det diskriminerande skatteavdraget för hushållsnära tjänster som det fungerar idag har ingen framtid.
Du pratar om otur, vi har haft tillräckligt otur att få en alliansregering idag. Grönare, soligare tider väntar svensk politik i framtiden.