Gårdagens besked från Arbetsförmedlingen ger vid handen att 105 000 fler är inskrivna där just nu jämfört med förra året.
På ett år är det fråga om en ökning med över 40 procent.
Vad menar Jan Ericson i dagens BT? Ja säg det du...
Bli den du är sa Nietzsche och han blev galen
Gårdagens besked från Arbetsförmedlingen ger vid handen att 105 000 fler är inskrivna där just nu jämfört med förra året.
På ett år är det fråga om en ökning med över 40 procent.
Vad menar Jan Ericson i dagens BT? Ja säg det du...
De flesta är idag medvetna om klimatförändringarna och hur de faktiskt hotar hela vår civilisations överlevnad.
Samhällsdebatten har hittills fokuserats främst på koldioxidutsläpp från våra industrier och från trafiken. Det är bra – utsläppen måste minska i alla samhällssektorer.
Däremot missar man uppemot 18 % av alla växthusgasutsläpp om man enbart pratar om fabriker och bilar. Världens köttkonsumtion genererar nämligen nästan en femtedel av vår klimatpåverkan och vi i den rika västvärlden står för det allra mesta av detta.
Bland annat av den anledningen föreslår jag därför att Borås Stad en dag i veckan i fortsättningen enbart ska servera vegetarisk kost i sina skolbespisningar. Men självklart skall detta inte innebära att kvalitén på maten sänks.
Ska vi klara klimatutmaningen måste vi ändra vårt beteende – och vad är en bättre plats att börja den förändringen på än i den lokala demokratin?
Med hänvisning till ovanstående föreslår jag
ATT Borås Stads kommunfullmäktige ger i uppdrag till de instanser det berör, att på en utvald veckodag endast servera vegetarisk mat i kommunens skolbespisningar
Anders Österberg (S)
Den debatt som fördes på 70-talet att betygen var ett sorteringsinstrument och endast bedömde hur väl man förhöll sig till de härskande klasserna tycks vara spårlöst försvunnen. Utan har ersatts av en annan debatt där man ser betygen som ett redskap för kunskapsbedömning. Men hur ser det då egentligen ut i samhället? Om vi gör en jämförelse mellan olika skolor får vi fram följande resultat:
De som har gått på Engelbrektsskolan i Borås med föräldrar som har eftergymnasial utbildning uppnår 99 procent godkänt i alla ämnen. Motsvarande för dem som går på samma skola med föräldrar som har gymnasial utbildning är siffran 72 procent.
På Särlaskolan i Borås uppnår 42 procent av eleverna målen där föräldrarna har kortare utbildning än gymnasium. De elever som har föräldrar med eftergymnasial utbildning når 79 procent målen i alla ämnen.
På Bergsjöskolan i Göteborg finns det inga elever som har föräldrar med eftergymnasial utbildning. Åtta procent av eleverna uppnår målen i alla ämnen till föräldrar som har förgymnasial utbildning.