lördag 19 april 2008

Folkpartiet + Sverigedemokraterna = sant?

Björklund måste ge besked om Sverigedemokratsamarbetet i Trelleborg

- Att folkpartiet öppnar upp för organiserat samarbete med Sverigedemokraterna i Trelleborgs kommun är oerhört allvarligt och berör hela Sverige. Folkpartiet legitimerar nu främlingsfientliga partier genom organiserat samarbete. Det ger oss onda aningar inför valet 2010. Därför måste Jan Björklund omedelbart ge besked kring vilken strategi man har centralt i folkpartiet. Tar Jan Björklund avstånd från Fp i Trelleborg i denna fråga eller har man tvärtom egna ambitioner att förhandla med Sverigedemokraterna vid ett dåligt läge efter nästa val? säger Jytte Guteland förbundsordförande SSU.

Under dagen har vi genom Sydsvenska dagbladet kunnat följa folkpartiet i Trelleborgs ändrade inställning till ett samarbete med Sverigedemokraterna. Folkpartiet öppnar upp för ett organiserat samarbete i Trelleborgs kommun och i de politiska nämnderna. Det är första gången i historien som Folkpartiet inbjuder Sverigedemokrater till ett organiserat samarbete. Lars Hemzelius, ordförande för Folkpartiet i Trelleborg, bekräftar dessvärre att det finns långt gångna planer på ett samarbete med Sverigedemokraterna.Under det senaste året har flera samarbeten mellan moderaterna och Sverigedemokraterna avslöjats på flera håll i landet. Däremot har folkpartiet tidigare varit tydligt i sitt avståndstagande från sverigedemokraterna.- Folkpartiet har både politiskt och retoriskt flörtat flitigt med högerögat. Språktester, obligatoriska gynundersökningar av flickor med utländsk bakgrund och hårdare tag mot dem som läser SFI. Folkpartiets populistiska utspel har varit många och konstiga, men än så länge har de i alla fall undanbett sig samarbeten med främlingsfientliga partier. Nu är vi rädda för att Jan Björklund även vill se en omsvängning i synen på Sverigedemokraterna. Vi kräver besked av Jan Björklund - är organiserade samarbeten med Sverigedemokraterna acceptabla inom folkpartiet? avslutar Jytte Guteland.
Här finner du vad Sydsvenskan har skrivit.

4 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Äntligen någon som tar ansvar! Även om det är långt ifrån ett samarbete som marxistiska SSU försöker utmåla det som är det ändå ett framsteg.

Sd 2010!

Pravda daily sa...

Bra att du som är folkpartist uttalar dig så öppet om det. Representerar din åsikt hela FPs?

Patrik sa...

Vill man hindra någon från att få tillgång till nödvändig information i beslutsfattandet, vilket detta handlar om, så är man ingen demokrat.

Heder åt Fp och M, som anslutit till linjen om transparans i informationen till alla beslutsfattande parter oavsett partifärg. S däremot står där som vanligt med sin snikna, röda, socialistiska demokratifientlighet.

Anonym sa...

Sd för Sverige i tiden!
Roberth Ström