tisdag 13 november 2007

Miljönämnden har haft möte...

...igen. För första gången deltog vi inte i beslut i Miljönämnden. Det handlade som vanligt om att den borgerliga majoriteten vill bygga på områden som har höga naturvärden. Den borgerliga majroiteten lade fram två helt nya förslag. När vi läste dem så lät det positivt men vi Socialdemokrater ville att kontoret skulle kolla på vilka konsekvenser deras förslag fick på miljön och strandskyddet.

Detta ville dock inte borgarna utan de ansåg att ärendet var tvunget att beslutas idag på nämnden. Lite tråkigt. Därför kunde vi inte delta i beslutet, för vi hade inget beslutsunderlag. Nu har Miljöpartiet varit med och försämrat naturskyddet i Borås och aktivt deltagit i beslutet. Undrar vilken förklaring vi får den här gången:

1. Vi sitter med i en majoritet där man får ge och ta (detta bör ställas i kontrast mot tidigare uttalanden, som bland annat kan läsas här på bloggen som att: Vi kommer inte rösta för något som försämrar miljön)
X. Vi är med i en majoritet som har över 50% och behöver inte förklara oss
2. Vi tror inte på att området har höga naturvärden bara för att tjänstemän säger det

5 kommentarer:

rikard sa...

Ja alla borgerliga partier är väl gröna nuförtiden. Om man röstar på maud blir man en grön bäver.

Röstar man på moderaterna blir man en miljömedveten lidingö bratz som kör statsjeep och betalar någon för att sortera alla sopor som man slängt i samma påse.

Är folkpartist kan man införa en sopsorteringsdel i ordningsbetygt och ge alla barnen sänkt betyg i ordning och uppförande om de inte slänger sina sopor ordentligt efter maten.

Är man kristdemokrat kan man be en stilla bön om att gud förhoppningvis hjälper folk att inse allvaret i miljöpolitiken. Sen kan man sända motionen till kyrkomötet med Göran Hägglund.
Motionen bör helst handla om att endast barnfamiljer bör erjbudas gratis kurs i sopsortering, dock inga samkönade familjer med barn, inga singlar och ingen som haft sex före äktenskapet.

Är man miljöpartist så vet man inte vad man vill och vänder kappan efter vinden eller så tar man förnuftet till fånga och börjar samarbeta med det röda blocket som verkligen värnar naturens värde. :-)

Heiti Ernits sa...

Anders:
Ja du...du har många ess i rockärmen, och din kreativitet visar inga gränser.

Visst lät det positivt? För en gång skull skickade miljöskyddsnämnen med några "brasklappar" till Byggnadsnämnden, att ifall byggnadsnämnden ändå beslutar sig för ett bygge (det är ju byggnadsnämnden som beslutar om alla byggnationer här i Borås) så skall det göras med minsta åverkan på miljön och landsskapsbilden som möjligt.

En återremiss hade varit märkligt, då inga nya fakta i ärendet tillkommit.
Underlagen som du pekar på består av naturdatabasen, och däri tillkom inga nya fakta, den är oförändrad. Detta hade bara dragit ut på processen.
Så beslutunderlaget, som är fakta, fanns i ärendet.

Lite synd att ni inte deltog i beslutet, jag hade hoppats på en votering.
Men jag förstår också det obligatoriska vapenskrammlet.

Anonym sa...

"En återremiss hade varit märkligt, då inga nya fakta i ärendet tillkommit." Så skriver Heiti Ernits, i så fall borde väl inte byggnationen ske med tanke på miljön? Eller är Miljöpartiet bara ett parti som värnar om miljön lagom till valet?

Johan sa...

anonym hänvisas till det politiska handlingsprogrammet i borås budget för 2008 alternativt vår fullmäktigegrupps kommande debattartikel så kan anonym sedan återigen fråga sej ifall vi bryr oss om miljön eller ej.

Heiti Ernits sa...

Anonym:
Återigen...Miljöskyddsnämnen är enbart en remissinstans, som skall komma me fakta (miljöfakta, avlopp, radon) till byggnadsnämnden.

Sen är det upp till byggnadsnämnden att ta del av detta fakta och besluta därefter.

Byggnadsnämnden beaktar många olika faktorer:
Behovet av expansion,bebyggelsetäthet, miljöfaktorer, översiktplan, placering gentemot annan bebyggelse (grannar) osv. osv.

MP har inget folk i byggnadsnämnden.