lördag 10 november 2007

Kd och löftena

Riksdagsledamoten Else-Marie Lindgren (kd) skriver i BT 2 november om att det verkar råda en missuppfattning om vad regeringen och Kristdemokraterna beslutat om införandet av marknadshyror. Lindgren skriver att hon ”på förekommen anledning vill... reda ut en del felaktigheter”. Det är bra att Lindgren vill reda ut felaktigheter, för här är några saker jag har funderat på sedan valet och undrar om Lindgren eller någon annan kristdemokrat vill reda ut:

I valrörelsen lovade kd att sänka bensinskatten med 1:30 per liter. Den så kallade alliansen (där kd, trots allt fortfarande ingår) har höjt den med 29 öre.

Fastighetsskatten skulle slopas, lovade kd. Vi fick en fastighetsavgift, som enligt Villaägarna gör det dyrare för 220 000 småhusägare. Sveket påverkar alla som sålt/ska sälja en bostad. Kapitalvinstskatten höjs från 20 till 22 %, ett tak för reavinsten på 1,6 miljoner införs och en uppskovsränta på 0,5 % kommer att tas ut.

Kristdemokraterna var det pådrivande partiet för en ”vårdgaranti” i syfte att minska köerna. Enligt statistik från landstingen har antalet patienter som väntat i längre än 90 dagar på specialistvård ökat med 23 000 till 130 000 från augusti förra året till augusti i år.

För ett par dagar sedan var Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund med i K-G Bergströms program och blev intervjuad. Där försökte han förklara de här eventuella missförstånden med att Kristdemokraterna inte rår för allt (utan bara är en del av alliansen). Hägglund sade att ”tyvärr fick vi inte 51 % i valet”. Folket är nog tacksamma att Kd bara fick 6,6 % i valet. Kd:s hjärtefrågor sinar bort en efter en verkar det som om. Eftersom Lindgren redde ut missförstånden med marknadshyror kanske hon även kan reda ut hur det blev med löftena från Kristdemokraterna i valrörelsen? Väntar med spänning på svar.

Anders Österberg, tålmodig revolutionär

3 kommentarer:

Johan sa...

Intressant det här!

lycantropen sa...

Pravda! Studera dina gamla hövdingar Palme, foten och HSB, så upptäcker du snart att kristdemokraterna inte är de enda som skiter fullständigt i sina egna vallöften när makten väl är vunnen.

rikard sa...

Kd behövs bara till tre saker:
1.att måna om pensionärer
2.sitta kristendomen på schemat i skolan igen.
3.Nedvärda folk: som har en har en annan läggning, är singel, har lösa förbindelser, sex före äktenskapet
och dem som inte är gifta men har barn ihop ändå

När kristdemokraterna åkt ur riksdagen nästa val, kan avdankade kd:Are söka jobb på Ja till Livet och Livets Ord, där de verkligen här hemma... :-)