söndag 26 april 2009

Ryskt perspektiv

Haft möte med en rysk delegation. Kan meddela följande perspektiv:

"Kriget i Tjetjenien, det var bara några banditer betalda av USA som kämpade för frihet. Om du träffar en tjetjen kommer du snart att se att de uppskattar ryssar mycket. Ja Ryssland har nu nästan byggt upp en ny stat där".

Intressant.

lördag 25 april 2009

Borgarna säger nej till miljögranskning

Hur värnar Borås om miljö- och naturvärden inom kommunen? Den frågan ville vi socialdemokrater ställa till Byggnadsnämnden. Detta vägrade den borgerliga majoriteten i miljönämnden att gå med på. Som vanligt utan någon intellektuell motivering.

Varför är det då viktigt? Jo för i ett fåtal fall har en enig miljönämnd haft ambitionen att spara vissa områden med höga naturvärden från byggnation. Vi vill veta hur Byggnadsnämnden gjort i sina beslut och där de kört över miljö- och naturvärdena vill vi veta hur de motiverat detta. Eftersom då man bygger på "fredad" mark i översiktsplanen måste detta motiveras. Vi vill veta hur byggnadsnämnden motiverat detta.

Nu när borgerligheten vägrar granska och utvärdera miljö- och naturpolitiken i Borås tar vi socialdemokrater ett eget initiativ till en uppföljning. Resultatet kommer att presenteras senare.

torsdag 23 april 2009

En röd socialdemokrati splittrade en blå kartell

I Borås styr en kartell bestående av sex partier. Dessa sex partier driver egentligen inte någon politik utan har som mål att överleva dagen och behålla makten.

Idag i miljönämnden lyckades vi splittra den blå majoriteten och därmed gick en majoritet av ledamöterna för en naturvänlig linje. Denna linje innebär att översiktsplanen följs i ett yttrande till byggnadsnämnden.

För övrigt förlorade vi en votering, vi lade fram detta förslag, vilket röstade ner av borgarna:

Vi i den röd-röda gruppen föreslår att nämnden inte skall åka på resor utanför kommunen såvida det inte har en direkt koppling till uppdraget i nämnden. Det finns självklart en gråzon och därför vill vi att prioriterade utbildningar skall upp för diskussion och prövas i nämnden.

Detta för att visa solidaritet med de områden i kommunen som tvingas skära ned. Vi anser att i dessa ekonomiska tider skall återhållsamhet gälla. Vi vill att beslutet prövas halvårsvis.


söndag 19 april 2009

Partiet och folket

Idag, 19 april, firar Socialdemokraterna 120 år. Du som inte har BT utan en mer nyanserad tidning har säkert kunna läsa massor om vad socialdemokratin och rörelsen gjort i Sverige. Vi i Socialdemokraterna Borås sänder våra varmaste gratulationer till partiet på sin 120 årsdag.

Hurraaaaaaaa

lördag 11 april 2009

Sveaborg


Det är nu 200 år sedan vi tappade broderfolket till Ryssland. Idag har Sveaborg grundigt inspekterats under flera timmar. Jag kan verkligen inte i min vildaste fantasi förstå hur Cronstedt kunde lämna över den här enorma fästningen till ryssana så lätt.

fredag 10 april 2009

Firande av påsk

Det årliga firandet av påsken sker i österlandet. Det är något kallare och något molnigare än i det sköna Borås men funkar ändå väldigt bra. På bilden ser du statyn som är en hyllning till världsfreden.

Hemma i Sverige är PPM-pengarna värda mindre än det vi stoppade in. Medan placerarna som har satts att förvalta pengarna åt oss har tjänat 8 miljarder kronor. Och om ingen visste det så betydde AMF:s slogan ”Lite mer att leva för” att det gällde direktörerna och inte spararna.

tisdag 7 april 2009

Garageträff

Ikväll hade vi garageträff med Brämhults S-förening. Det diskuterades livligt och optimismen inför framtiden var stor. Vi planerade lite inför EU och kyrkoval. Vi konstaterade att vi kan nå ungefär 600 potentiella väljare på Brämhult.

måndag 6 april 2009

Granskning

Vårt parti och det högerextrema, inte så sjöngsjungande, SD vet att vi blir hårt granskade av media. Dock saknar jag en gransnkning av vad borgerligheten har för sig.

Är det som så att granskningen på dem är mindre? Enligt politikerbarometern kommer borgerligheten ut i sakpolitiska frågor och arbetarrörelsen får nästan uteslutande kommentera vikande opinionssiffror. Sällan sakpolitik.

Attans...

söndag 5 april 2009

Sverigedemokraterna sjunger ut

Idag har P1 programmet Kaliber ett avslöjande om Sverigedemokraterna. Där kan vi höra hur bland annat den lokale sverigedemokraten William Petzäll sjunger nazistiska låtar. Tja, sjunger och sjunger, det är att ta i. Det var bland det mest tondöva vi har hört. På gränsen så att högtalarna gick sönder.

När Petzäll sedan skulle förklara sina sångövningar sa han att det var ironi. Då menade han dock inte sångrösten utan mer de nazistiska bitarna. I kommunfullmäktige kommer vi nu att ställa honom frågan är du ironisk eller menar du allvar? För det är verkligen inte lätt att veta vilket.