tisdag 24 mars 2009

Borgarna kan flyga och fara men vi stannar helst i Borås

Idag har vi haft möte med miljönämnden. Vi föreslog återhållsamhet med resor för oss politiker. Borgarna behövde tänka en månad på detta förslag. Ingen har anklagat dem för at tänka snabbt. Såhär såg vårt förslag ut:

Vi i den röd-röda gruppen föreslår att nämnden inte skall åka på resor utanför kommunen såvida det inte har en direkt koppling till uppdraget i nämnden. Det finns självklart en gråzon och därför vill vi att prioriterade utbildningar skall upp för diskussion och prövas i nämnden.

Detta för att visa solidaritet med de områden i kommunen som tvingas skära ned. Vi anser att i dessa ekonomiska tider skall återhållsamhet gälla.

onsdag 18 mars 2009

Artikel

Idag hade Amir Daneshpip och jag en debattartikel i Borås Tidning. Här borta kan du kolla på den.

lördag 14 mars 2009

Sladder

Det laddas nu inför den kommande veckan som innehåller både fullmäktige och möte med miljönämndens presidium. Läste att min motion om satsning på turismen i Borås blir godkänd. Det var fint. Även om jag redan förra gruppmötet med Socialdemokraterna blev beskylld för att vara småborgerlig på grund av alla bifallna motioner. Nåväl.

onsdag 11 mars 2009

Folkrepubliken slår tillbaka

Häromdagen höll Dalai Lama ett tal där han jämförde Kinas ockupation av Tibet med ett helvete på jorden. Idag har Kinas offciella nyhetsbyrå sänt iväg ett pressmeddelande som bland annat säger såhär:

"Detta   
helvete på jorden är i själva verket
ett paradis på jorden".

"Som ett barn som försöker få
uppmärksamhet genom att gråta så har
den marginaliserade gamle munken
inlett en omgång av falska anklag-
elser"

lördag 7 mars 2009

Årsmöte

Idag har Borås Arbetarekommun årsmöte. Men innan årsmötet börjar så kommer ett flertal S-föreningar att ha årsmöte. Bland annat min S-förening som jag startade i, Trandared. Trandareds S-förening är för övrigt ungefär lika stor som Miljöpartiet här i stan, förutsatt att Miljöpartiet fortfarande har omkring 100-110 medlemmar.

Borås Arbetarekommuns årsmöte brukar vara en folklig tillställning med stor uppslutning. Förutom de spännande formaliteterna kommer dagen också att innehålla lättsamma föredrag av bland annat Olle Ludvigsson, folkets kandidat till EU-parlamentet.

torsdag 5 mars 2009

Om media

Jag brukar inte vara den som vurmar för konspirationsteorier. Men just nu så tycker jag att det känns motigt. En allmän känsla. När regeringen sjabblar om bonusar, retoriskt säger de en sak men i praktiken gör de totalt tvärt om. Då viftar Anders Borg lite med hästsvansen och förklarar krig mot girigheten. Medan ordförande Sahlin toppar TV4:s Kalla Fakta om att inte betalt nån bilskatt.

Ibland när det är mörkt tänder jag ljuset för att slippa se.

söndag 1 mars 2009

Anna Hedh kommer till Borås

Den19:e maj kommer EU-parlamentarikern Anna Hedh till Borås. Först kommer hon att delta i en debatt på Bäckängsgymnasiet för att därefter delta i aktiviteter med lokala SSU grupper. Välkommen Anna!